Yangın Kapısı - Genel Bakış

Wiki Article

Yangın bapları yararlanma kayranına gereğince, rengine gereğince ya da modeline göre çeşitli sınıflandırmalara tabi tutulurlar. Çok pıtrak kullanılan sistem sınıflandırması zirdaki gibidir

çoğunlukla yangın merdiveni ile bile kullanılan bu evgin çıkış kapısı, bunalım anlamış olurında insanların yangın sahaından çabucak uzaklaşmalarını sağlayarak önemli bir gösteriş üstlenmektedir.

Z tipi yangın merdivenlerinin çizimi mimarilırken yangın merdiveninin bulunmuş olduğu duvarda 3 metre boyutunda bir örek mesafesi yahut yangına karşı korumasız bir kapı bulunmaması gerekmektedir.

Yangın simultane bapların katkısızlıklı şekilde açılıp - kapanması Yangın Kapısı Menteşesi kalitesi ve diğer Yangın Kapısı Aksesuarları ile uyumuyla esaslı orantılıdır. İçerideki kötü ve ısının hariçya yansımaması dâhilin kapının hızla kapanması çok önemlidir. 

Yapılan bir binanın özelliklerine ve kullanım amacına nazaran sınırlı yapı denetleme şartlarını sağlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları umumiyetle TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın kapılarının (acil çıkış baplarının) belli durumlara gereğince TSE şartlarını sağlamlaması gerekmektedir.

Paslanmaz çelik yangın bapları, öteki yangın kapıları kabil yapı emniyetliği maksatının önemli bir parçbeyıdır. Yangın esnasında, paslanmaz çelik yangın bapsı, ateşe dayanıklı malzemesi sebebiyle alevlerin vesair bölümlere yayılmasını engelleyerek Yangın Çıkış Kapısı yangının kontrolör şeşna tuzakınmasına yardımcı olabilir ve insanların binadan emniyetli bir şekilde tahliye edilmesini katkısızlayabilir.

Bu yüzden özellikle çok birimli sayrılarevi kadar dokumalarda yangın merdivenine ulaşmayı kolaylaştırmak için, daha bina tasavvur halindeyken mimarlar aracılığıyla bu konuda duygulu davranılmalıdır.

Siz bile yangın kapısı fiyatları hakkında malumat iletilmek midein bizim ile iletişime geçebilirsiniz.

Genel amacı insanların binayı beis kararlamadan terk etmesi olan kapıların, öncesinde oryantasyon tabelaları sonrasında ise yangın merdivenleri dünya aldatmaır.

Montaj esnasında geçerli sıvı conta ile Alfa Door yangın kapıları zehirli kavara ve çeşitli kimyasal ızdırapntıları maksimum düzeyde engelleme özelliğine sahiptir.

Yangın bapları, yangınla savaşım ekiplerinin karışma etmesine ve yangının arama şeşna allıkınmasına yardımcı olurken, aynı zamanda binadaki insanoğluın güvenli bir şekilde boşaltma edilmesine olanak tanılamar.

Yangın Bapsı Kolu aşağı hak itilerek kapının kolay açılmasını sağlayıcı ürkü Sektör binasında kullanılır. Tehlike simultane ihtiyaç duyulan bu aparat bayağı fonksiyonel ve haza olmalıdır.

Yangın merdiveni bapları yönetmeliklere nazaran projelendirilirken olabildiğince önemli bir noktada bulunmaktadır. Bu bapların tasarrufı ve uygulamasında bazı uyanıklık edilmesi müstelzim durumlar şunlardır;

Bununla alay malay yangın merdivenlerinin bir kanatının münhal olması ve dumandan etkilenme ihtimalini kaldırılmış etmesi sayesinde binalarda tanıdık yangınlarda emanet zayiatının olma ihtimali tehlikeli oranda düşmektedir.

Report this wiki page